Pling, er komt een e-mail binnen van Anoek, onze hoofdredacteur. Het thema van dit nummer is zomer, maar ik ben vrij in de keuze van mijn onderwerp. Altijd fijn om keuzes te hebben, zeker als je een beetje eigenwijs bent. Maar over de zomer en sport is best veel te vertellen. Bijvoorbeeld dat sporten in de maanden voor de zomer heel populair is. Tenslotte helpt het om een motivatie te hebben als je ‘aan jezelf gaat werken’: je gezondheid, een nieuwe baan, het vinden van een nieuwe relatie, het in stand houden van je huidige relatie of… de zomer!

In de winter kun je het buikje en de lovehandles verbergen onder een trui of een jas. Of je gaat gewoon niet naar buiten. Maar in de zomer moet je je toch figuurlijk en letterlijk (deels) meer blootgeven. 

Al denkend over de inhoud van mijn column stond ik vanmorgen in de spiegel te staren naar mijn onepack, dat ooit, lang lang geleden, een sixpack was. Ik ben ervan overtuigd dat dat sixpack er nog wel zit, maar dat zich daaroverheen, op een of andere manier, een bepaalde massa heeft gevormd met een gat iets onder het midden. Ik blijf hopen dat het aan de spiegel ligt en dat de belichting in mijn badkamer gewoon niet zo flatterend is. Maar ik vrees dat ik nog een beetje meer moet sporten en bewegen, zodat ik niet alleen maar zwart hoef te dragen, omdat dat zo lekker ‘afkleedt’.

Dus zomer en sport; je zal moeten sporten en bewegen als je aan al die zomerse verleidingen wilt toegeven. Beste lotgenoten, geniet lekker van de zomer en loop of fiets naar de ijssalon en het terras. Alle kleine beetjes helpen…

Het gaat ook voor mij weer een uitdaging worden, want in de zomer reis ik regelmatig even af naar mijn oude wijk Zuilen voor het ijs van Roma. Om te voorkomen dat ik straks boetes krijg van de Reclame Code Commissie: ook het ijs van Zomers en Panino di Pino is voortreffelijk. En dan lonken ook nog de terrasjes en lange zomeravonden met bijbehorende drankjes en hapjes.

DAT IS GEEN ZWEET,

MAAR JE VET DAT HUILT.

F!T FAST

Krommewetering 61

3545 AM Utrecht

06 27 18 42 25

www.fit-fast.nl

info@fit-fast.nl