Ik moet helaas constateren dat ik oud aan het worden ben. Niet alleen vanwege mijn grijze haar, dat ik toch echt niet ga verven want liever oud dan uitgelachen, nee ik vertel steeds vaker verhalen over de tijd zonder mobiele telefoon of de tijd dat ik PC’s verkocht met 10Mb harde schijf voor fl. 25.000,-.

De wereld veranderd snel en de (social) media regeert de wereld van jongeren. Bij reality shows op de televisie lijkt het wel of stupiditeit wordt gevierd en beloond. Barbie, Michael, Andy, Melissa en Utopia laten vooral zien dat als je maar dom genoeg bent, ruzie maakt en niks kan je altijd nog je geld kan verdienen door dit vooral uitgebreid door camera’s te laten vastleggen.

Gelukkig kijken jongeren steeds minder TV maar ja die plek is ingenomen door de mobieltjes en tablets. Daar kijken ze vooral naar VLOG’s, een soort video dagboek…en ook hier gaat het om jongens met teveel tijd die allerlei manieren bedenken om of zichzelf en/of anderen in gevaar te brengen of mensen in de maling nemen. Dan hebben we nog de meisjes die onschuldig zijn begonnen met hun keuzes ten aanzien van make-up en mode te delen met anderen maar die inmiddels zijn ingelijfd door grote bedrijven en schaamteloos hun producten promoten. Een aantal van deze mensen is inmiddels enorm populair. Zijn zij zijn de nieuwe rolmodellen voor jongeren? Misschien maak ik mij zorgen om niets en is dit gewoon de nieuwe wereld. Maar ik zie ook kansen voor deze nieuwe helden van het internet. Zij zijn straks ook in een positie om een gezonde levensstijl te promoten. Zij kunnen VLOG’s maken over hoe zij bepaalde sporten uitproberen en hoe zij gezonde gerechten uitproberen en klaarmaken. In plaats van mij zorgen te maken of te klagen wil ik eindigen met een oproep aan de bedrijven in de sport en voeding om deze Vloggers te gaan sponsoren. Als Vloggers een gezonde levensstijl gaan promoten bij  jongeren kunnen ze wat mij betreft niet genoeg verdienen. En mocht iemand Enzo Knol (internetheld van het eerste uur) kennen: hij is van harte welkom om een keer bij ons een circuit of kickboks training te komen doen. Gegarandeerd een leuke VLOG en een goede promotie voor sporten en @Enzo je hoeft onze naam niet te vermelden 😉

FALEN MAG

MAAR GEEF NOOIT OP

F!T FAST

Krommewetering 61

3545 AM Utrecht

06 27 18 42 25

www.fit-fast.nl

info@fit-fast.nl