Op het moment van het schrijven van mijn column kom ik net van het terras waar ik heerlijk in een t-shirt buiten met mijn zoon heb zitten lunchen. Schrijft hij zomers zijn colums hoor ik je denken, nee het was 1 november!

Tegen de tijd dat jullie dit lezen ga ik ervan uit dat we niet meer in het zonnetje op het terras kunnen zitten maar dat de tijd is aangebroken van hopen op een witte kerst, een elfstedentocht en goede voornemens maken. Op die goede voornemens wil ik even doorgaan. Het ligt voor de hand dat ik als eerste roep; “sporten met z’n allen” (duh natuurlijk…) maar ik wil iets anders onder de aandacht brengen. Soms brengen mijn leden hun kinderen mee vanwege een studiedag op school of omdat ze met kop of munt hebben verloren en hun partner zonder kind kan gaan sporten. Dan hebben ze een tablet, mobieltje of nintendo bij zich maar ik heb gemerkt dat ze het nog steeds leuk vinden om te kleuren. Dan kijk ik welke figuren populair zijn en zo heb ik een tekening van een minion, spongebob en olaf (sneeuwpop uit frozen) gemaakt. Dom die van Olaf want met een sneeuwpop kleuren ben je snel klaar.  

Maar niet als je jong genoeg bent want dan kan Olaf alle kleuren van de regenboog krijgen en is het ook helemaal niet belangrijk om binnen de lijntjes te kleuren. Dus als we ouder worden gaan we onszelf steeds meer beperken en binnen de lijntjes kleuren met de juiste kleur. Ik geef ook weerbaarheid training aan kinderen die gepest worden en vaak zijn dit kinderen die nog steeds buiten de lijntjes kleuren met alle kleuren. Dat kan niet en dat mag niet dus pesten maar. Ik denk dat het pesten vooral voortkomt uit jaloezie want wie wil er nu niet (af en toe) buiten de lijntjes kleuren. Mijn advies voor 2016: kleur eens buiten de lijntjes met een andere kleur. Ik wens jullie allemaal een kleurrijk en sportief 2016!

DAT IS GEEN ZWEET,

MAAR JE VET DAT HUILT.

F!T FAST

Krommewetering 61

3545 AM Utrecht

06 27 18 42 25

www.fit-fast.nl

info@fit-fast.nl