Het hoeft geen 1 januari te zijn om iets te willen veranderen aan je leven of jezelf een bepaald doel te stellen. Voor mij was het dit jaar genieten van het resultaat van het harde werken en opzetten van mijn bedrijf. Ook op vakantie gaan voor het eerst in 3,5 jaar… en nee ik ben niet zielig want ik doe iets wat ik heel leuk vind en met heel veel plezier. Maar ik wil even terugkomen op dat veranderen. Inmiddels begeleid ik in de personal training ook mensen met hun voeding. Het is wellicht een open deur maar het zit bijna allemaal tussen de oren en in (aangeleerd) gedrag. We weten inmiddels allemaal wel wat we beter niet en wel kunnen eten. Toch is het fijn als iemand je daarbij steunt en helpt en je inzicht geeft in je eetgedrag en je valkuilen. Maar wat zie en hoor ik dan in de praktijk gebeuren: ‘ik was op een verjaardag en er werd mij gebak aangeboden, toen ik afsloeg en zei ik ben op mijn eten aan het letten, kreeg ik te horen ah joh die ene keer, doe niet zo ongezellig en ik heb het speciaal voor jou gehaald’. Heel jammer want het zou zo fijn als de reactie zou zijn ‘wat goed van je! ik haal het snel weer bij je weg. Misschien een wat extreme vergelijking maar als een drugsverslaafde aan het afkicken is dan hou je toch ook niet coca├»ne voor zijn neus en roept ah joh dat ene keertje. Andere reacties zijn ook vaak; jij hoeft toch niet af te vallen of nu moet je echt stoppen hoor anders val je teveel af. En heel soms is dat misschien ook zo maar meestal heeft dat toch te maken met dat die persoon geconfronteerd wordt met de positieve verandering van de ander en zijzelf stilstaan. Ik wil hiermee maar zeggen dat als jijzelf of iemand in je omgeving bezig is om positief te veranderen vraag steun en/of geef steun, het is zoveel makkelijker als je er niet alleen voor staat.

DAT IS GEEN ZWEET,

MAAR JE VET DAT HUILT.

F!T FAST

Krommewetering 61

3545 AM Utrecht

06 27 18 42 25

www.fit-fast.nl

info@fit-fast.nl